Aromaterapija

Prvi susret s aromaterapijom se dogodio 1993.godine kad je mojoj mami eterično ulje poklonila prijateljica. Kao dijete sam već bila oduševljena intenzitetom najdražih esencija pa mi je tako eterično ulje paprene metvice odredilo put prema tome... Studirajući poduzetništvo i baveći se dramskom umjetnošću nekako sam zapostavila aromaterapiju dok nisam ponovno susrela eterična ulja. Tada završavam Aroma Akademiju, potom dodatne edukacije u inozemstvu i Hrvatskoj, završavajući i školu Osobnog razvoja otvaram u Osijeku i Centar za regeneraciju tijela te počinjem raditi s klijentima i ljubiteljima aromaterapije. Uživam u svakom trenutku Života i kroz svoju ljubav aromaterapiju nastojim oplemeniti živote svojih prijatelja, poznanika, klijenata i suradnika...

Urednica rubrike Aromaterapija : Dina Simunić

 

Print

AROMATERAPIJA I ZDRAVI GUBITAK KILOGRAMA

Da, baš tako kako naslov kaže. Zdravi gubitak kilograma. Ležeći u sivo poslijepodne na kauču i čitajući knjigu čula sam negdje u daljini (s TVa) kako voditelj neke informativne emisije na tamo nekoj televiziji poslije dnevno-političkih vijesti počinje govoriti nešto o detoksikaciji i mršavljenju. Iako sam zagovornik zdravog življenja, balansiranja života u svim poljima smatram kako je ovo što nam se događa u siječnju sa svih strana neprihvatljivo. Odjednom ta neka prisila na mršavljenje i čišćenje organizma. Već i ptice na grani znaju da ako se nešto radi pod prisilom i zbog drugih nema pozitivan učinak na naš organizam nego negativan.

Print

RUŽMARIN

Koliko puta su vam rekli kako život ide dalje? Ili ste dublje razmišljala o stihu iz jedne pjesme: „…život teče u laganom ritmu…“. Ja zbog vlastitog zanimanja, zbog vlastitog okruženja, zbog situacija od kojih se sastoji svaki život često sam o tome razmišljala i to mnogo puta dok sam se vozila u neke sitne sate gradom. Obožavam svjetla grada noću, prazne ceste, pokojeg pješaka, nekoliko automobila, ugašene semafore, visoke zgrade koje izgledaju noću pitomije nego danju, čisto, grad je noću blag, u mojoj svrsi blag.

                Pedeset dugih godina je započelo grančicama mediteranske biljke, vjerojatno su im kutije ružmarina poslali teta i tetak iz Dalmacije, stisnuli grančice u veliku smeđu kutiju i autobusom poslali tamo negdje gdje ružmarin ne raste kao korov. Okrunjeni brak. Početak za koji se nije nikad predvidio kraj koliko god on imao tešku ruku, koliko god ona plakala, koliko god je duboko boljelo. To je bilo tako. Gdje sam ja u toj priči? Ne, meni u tom početku sigurno nije bio zakačen ružmarin na reveru, ja sam tad bila tko zna gdje, možda s mojim nepoznatim Sicilijancem na obali mora dok mi pruža crveni kamenčić i bijeli cvijet, a možda i negdje puno dalje.

Print

KOSA & ETERIČNA ULJA

...receptura za kosu ;)

Svi volimo imati dugu kosu, nježnu, obojanu u najdražu boju, mirisnu, gustu, punu volumena...kosa nam je najdraži i najljepši ukras i nakit, žene su na nju osjetljive i u svim literaturama najčešće nailazim na kosu kao važni dio ženske biti...daje nam neku vanjsku sigurnost i upravo nam ona prva govori ukoliko nešto nije u redu s našim organizmom, opada, suši se, lomi se, puca...kako bismo je njegovali iz vana priredila sam za vas jednu divnu recepturu koju ja koristim svaka dva tjedna.

Print

BEBA & ETERIČNO ULJE

Dolazi na svijet malo čudo i naravno da svašta smišljam kako bi odmah uživala u aromaterapiji...mirisna beba! :)

A možda ste pomislili što će nekoj bebi masaža, pa beba je beba, sama po sebi opuštena i sretna...naravno, to bi tako trebalo biti, ali i beba ima pravo na uživanje i beba smije imati prave male čarobne trenutke sa svojom mamom i svojim tatom...svakako i na taj način, pored majčinog mlijeka, možemo pridonijeti ojačanju imunološkog sistema :) ...ipak sad mislite da je bebolini ili bebolincu potrebna aromamasaža? ;) ...svakako ćete svoje mališane njegovati s baby proizvodima, mazati guzu baby kremom, mazati trbuščić svakakvim kremama protiv grčeva, ali evo nešto predivno...

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}