Riba i plodovi mora

Print

Tuna sa povrćem

Sastojci:
25 dag konzervirane tunjevine
2 šalice suhog graška
4 šalice vrele vode
½ šalice isjeckanog crvenog luka
1 velika izrezana rajčica
1 i ½ žličica crvene paprike
2 žlice pekmeza od rajčica
3 žlice ulja
3 velike banane
½ žličice soli
1 šalica ulja

Print

Hobotnica na salatu

Sastojci:
1 kg hobotnice
50 dag krumpira
1 glavica češnjaka
2 dl maslinova ulja
sol
papar

Priprema:
Hobotnicu dobro istući batom, očistiti i oprati, a zatim kuhati oko 45 minuta. Istodobno skuhati krumpir u ljusci, oljuštiti ga i narezati na kockice. Kuhanu hobotnicu narezati na komadiće, dodati krumpir, sitno sjeckani češnjak, ulje, sol i papar. Dobro promiješati i poslužiti toplo ili hladno.

Print

Škampi i školjke na buzaru

Sastojci :
40 dg škampi, 50 dg dagnji, 50 dg kunjki ili prnjavica, 1 dl maslinova ulja, 2 dl bijelog vina ili prošeka, 5 dg krušnih mrvica, peršin, 6 režnjeva češnjaka, malo ružmarina, lovorov list, sol i papar.

Priprema  :
Školjke i škampe dobro oprati. Na ulju popržiti sjeckani peršin, češnjak i mrvice te dodati škampe i kuhati petnaestak minuta. Sve preliti vinom, dodati sol, papar, ružmarin i lovor. Potom dodati školjke i zajedno pirjati dok se školjke ne otvore. Na plitki oval poslagati kriške kruha, preliti umakom, a odozgo posložiti škampe i školjke. Poslužiti toplo.

 

Print

Bakalar na mlijeku

800 g omekšanog bakalara, 2 velika crvena luka, 3 fileta slanih inćuna ili sardela, 1 vezica sjeckanog peršina, 1 režanj češnjaka, bijelo brašno, 0,75 l mlijeka, ulje, sol. 

Print

Riblja marinada

Sastojci:


(za 6 osoba)
12 kom miješane ribe
0,50 kg luka
6 režnja češnjaka
1 vezica peršina
grančica ružmarina
lovorov list
1 dl domaćeg maslinovog ulja
2 dl običnog ulja
2 dl octa
limun, brašno, sol, papar
vode ili juhe po želji

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}