Ispis

Bakalar na mlijeku

800 g omekšanog bakalara, 2 velika crvena luka, 3 fileta slanih inćuna ili sardela, 1 vezica sjeckanog peršina, 1 režanj češnjaka, bijelo brašno, 0,75 l mlijeka, ulje, sol. 


Priprema :
Izrezati bakalar na komade i odstraniti kosti. Staviti na vatru nekoliko žlica ulja, dodati sjeckani luk i pržiti ga da postane staklast. Dodati, prije nego što luk počne rumenjeti, bakalar uvaljan u brašno i ostaviti ga da porumeni. Okrenuti komadiće bakalara i ispeći ih i s druge strane. Preliti ribu mlijekom i nastaviti kuhati na sasvim tihoj vatri. Kuhati oko 2 sata, povremeno protresti posudu da se bakalar ne zalijepi za dno. Na tri četvrtine kuhanja dodati ribi sjeckani peršin i češnjak, te filete slane ribe. Razblažiti s malo ulja i dovršiti kuhanje u pećnici na 175oC. Na kraju dodati soli po ukusu.