Tjestenina i riža

Print

Tjestenina sa tartufima

Sastojci :

40 dkg brašna, 4 jaja, maslac, vrhnje, ribani parmezan reggiano, malo soli, tartufi po želji.
 
Priprema :

Od brašna i jaja zamijesiti tijesto kojeg treba razvaljati i rezati na rezance oko 5 mm debljine. Rezance kuhati u slanoj vodi. Kuhane rezance staviti u toplu zdjelu i miješati s maslacem, vrhnjem i parmezanom. Na kraju naribati tartufe. Služiti toplo.

Print

Red spaghetti

1/2 kg špegeta, 2 limenke tune, glavica luka, 2 češnja češnjaka, maslinovo ulje, žlica brašna, pasirana rajčica, lovorov list, sol, papar, origano.

Print

Makaroni s rajčicom

POTREBNO:  za 4 osobe


•    100 g pancete
•    1 velika limenka rajčica (850 ml)
•    1 tuba koncentrata rajčice (50 ml)
•    sol, papar
•    paprika u prahu
•    curry u prahu
•    1-2 žličice svijetlog škroba za umak
•    20 crnih maslina
•    500 g makarona
•    100 g rikole

Print

Tjestenina s radićem

Sastojci:

-2 veće glavice crvenog radića
-4 žlice balsamico octa (ili više ako koristite blagi, ako je pak jako koncentriran, razblažite ga s malo vode)
četvrtina šalice nasjeckanih oraha
sol
maslinovo ulje
kvalitetna tjestenina

Print

Tjestenina s tunjevinom

Sastojci:
- 2 konzerve limenke u ulju
- 300g umaka od rajčice
- 1,5 dcl vrhnja za kuhanje
- 250g tjestenine po izboru
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- sol i papar
- parmezan

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}