Vegetarijanski

Print

Polpete od tikvica

Ovo je jedno od jednostavnijih jela za pripremu, te ga prepuručujemo i manje vičnima u kuhinji.


1/2 kg tikvica
4 jaja
5 vrhom punih žlica brašna
1 manja glavica luka
2 režnja  češnjaka
papar i sol po ukusu

Print

Mahune varivo

Za ovo jelo možete koristiti bilo koju vrstu mahuna, žute ili zelene, bitno je samo da volite mahune i uživate u njihovom okusu.
• 1 kg mahuna

• 1 glavica luka

• 1 mrkvica

• 3 rajčice

• 3 režnja češnjaka

• peršin i kopar po ukusu

• soli po ukusu

• malo brašna (ili zobenih pahuljica) za zgrušavanje
Mahune oprati, očistiti od vrhove i narezati na dva-tri dijela (ovisno o vrsti i dužini mahune). Na malo ulja popržiti sitno narezan luk da se zastakli, dodati jednu naribanu mrkvicu, pa dodati oprane i narezane mahune i pirjati otprilike 20 do 30 minuta s povremenim dodavanjem malo vode (da ne zagori i da uvijek ima malo vode). Posipati s žlicom ili dvije brašna (preporučujemo da brašno zamijenite tri do četiri žlice zobenih pahuljica koje ste stavili u malo vode da nabubre. Zobene pahuljice staviti u vodu kada se počnu pirjati mahune). Dodati sitno narezani ili protisnuti češnjak i kopar, na kockice narezanu rajčicu (može i koncentrat iz tube, ako kao zamjena za svježu) doliti vode da pokrije mahune i kuhati još desetak minuta kada voda zavrije. Maknuti s vatre, dodati peršin i promiješati. Uliti u tanjure i poslužiti s žlicom vrhnja po želji.

Print

Carpacco od povrća

Sastojci za 4 osobe:
 
10gr crni tartufa
400 gr šampinjona,
100 gr vrganjia,
20 gr pinjola,
1 limun,

Print

Patliđan u umaku od rajčice

Sastojci:

• 2 manja plava patlidžana
• malo brašna
• bijeli luk
• sok od rajčice
• sol

 

Priprema:

Nasjeći plavi patlidžan na režnjeve po dužini, Posoliti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Uvaljati svaki u brašno i peći na ringu ili na roštilju. Poredati ga na tanjur, posuti bijelim lukom i preliti sokom od rajčice i poklopiti da malo odstoji.

Print

Tofu ploške

Ovo jelo je praktično za ljetne dane, a preporučujemo ga i zbog toga što djeluje osvježavajuće.

More Articles...

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}