Ispis

Grčka salata

300 g čvrste zrele rajčice, 1 svježi krastavac, 200 g crnih maslina, 1 česanja česnjaka, 200 g ovčjeg sira
Marinada:, 8 zlica maslinovog ulja, 6 zlica bijelog vinskog octa, malo soli i mljevenog papra, 1/2 zlicice origana, 1 glavica zelene salate, malo limunovog soka.

Priprema :
Opranu rajčicu kratko uronite u vruču vodu, ogulite ih i narežite na osmine. Oprani krastavac uzduzno prerezite i narečite na ploške, a oguljeni česnjak sasvim sitno nasjeckajte. Sve sastojke temeljito pomiješajte u dubljoj zdjeli za salatu. Sir narezite na kocke. Opranu i probranu zelenu salatu razdijelite na listove. Složite ih na tanjure i nakapajte limunovim sokom. Promiješajte maslinovo ulje s octom, solju, paprom i origanom. Rajčicama i krastavcima dodajte kockice sira i masline pa sve prelijte marinadom. Salatu poslužite na pripremljenoj zelenoj salati.