Ispis

Tofu ploške

Ovo jelo je praktično za ljetne dane, a preporučujemo ga i zbog toga što djeluje osvježavajuće.



Sastojci za 4 osobe:
2 limete
3 žlice svijetlog sojinog umaka
1 ravna žlica papra
1 ravna žlica šećera
400 g svježeg tofua
100 g maslaca
4 žlice biljnog ulja


Priprema:
1.    Limete oprati i obrisati. Sitno naribati koricu od jedne limete. Obje limete prepoloviti i iscijediti sok.
2.    Od sojinog umaka, papra, šećera i ¾ limunovog soka pripremiti marinadu i tako dugo miješati dok se šećer potpuno ne otopi.
3.    Tofu narezati na ploške debljine 1 cm. Ploške s obje strane premazati marinadom. Ostaviti 15 min. da odstoji.
4.    Maslac pjenasto izmiješeti. Žlicom dodavati naribanu koricu limete i ostatak limunovog soka pa promiješati.
5.    Posudu dobro zagrijati i dodati ulje. Ploške tofua pržiti s obje strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
6.    Maslac s limetom otopiti na prženim ploškama tofua. Ploške tofua izvaditi iz posude i odmah posložiti na zagrijani poslužavnik. Po želji posipati s malo grubo samljevenog papra.

Ukoliko netko voli hrskavo, može panirati tofu:
Marinirane ploške tofua uvaljati u pšenično brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u kukuruzno brašno. Pržiti po običaju.