Ispis

Alli tableta za mršavljenje (alli diet pills)

Alli je tableta za mršavljenje koja se može dobiti bez recepta. Iako je bilo nekih kontroverzi oko dopuštanja ovog lijeka na tržište u Sjedinjenim državama, za sada predstavlja siguran način mršavljenja koji se dobiva bez recepta,
Alli je tableta za mršavljenje u kojoj se pokušava dati znanstveni temelj za tablete koje se dobivaju bez recepta. Dosta ljudi ne želi ili im je neugodno otići do liječnika i tražiti recept za sredstva za mršavljenje. A i mnogi liječnici nisu skloni davati recepte za takve lijekove ako vaša debljina ne ugrožava vaše zdravlje.
 

Kako radi Alli tableta za mršavljenje? Alii je primarno kreirana kao Xenical, točnije lijek koji se izdaje na recept. Ali sa smanjenim dozama u tabletama, sada je dozvoljen i bez recepta. U suštini to je Orlistat. Orlistat je inhibitor lipaza, ili laički "blokator masti". Radi na način da blokira jedan dio probavljanja masti, a s time smanjuje količinu kalorija koje tijelo apsorbira iz unesene hrane. Ukoliko te tablete kombinirate s nekom dijetom s niskom količinom kalorija, gubi se oko 1-2kg više nego da ne uzimate te pilule. Neprobavljene masti izlaze sa stolicom iz tijela.


Ružna stvar oko ovoga je takva da vaše debelo crijevo ne može apsorbirati sve masti iz hrane i vaša stolica je dosta masnija nego inače. Ukoliko i dalje jedete vrlo masnu hranu (hamburgere, odojka, burek, ćevape) a koristite ove tablete, tada možete očekivati neke neugodne nuspojave, kao što je cijeđenje masti iz debelog crijeva. Takva pojava ostavlja vrlo prljave mrlje na odjeći i nije ugodna u poslovnom društvom.
Ukratko, uzimanje ovih tableta ne znači da se nećete udebljati ako jedete masnu hranu.

Ima li kakvih nuspojava od Orlistata? Budući da Alli radi samo unutar probavnog trakta, ne bi smjelo biti ubrzanog srca, nesanice i sličnih simptoma, ali ako ste navikli jesti jako masnu hranu možete očekivati proljeve i nadutost. Dodatne nuspojave mogu biti da tijelo ne može dobiti neke vitamine iz hrane dok uzimate Alli. Naime neki vitamini su topljivi u mastima - D, E, K i beta-karoten što znači da ako tijelo ne može apsorbirati masti, onda neće apsorbirati niti vitamine koji su u mastima.
 

Tko ne bi trebao uzimati Alli? Dijabetičari ne bi trebali uzimati Alli ili slične lijekove. Također osobe koje su imale operaciju transplantacije organa, prema nekim istraživanjima, Alli može reagirati sa lijekovima koji sprječavaju odbacivanje organa, pa su moguće komplikacije.
Osobe koje imaju tegoba sa probavnim traktom, kao teška nadutost, iritabilno crijevo i slične probleme ne bi trebali uzimati ovakve lijekove jer mogu pogoršati njihovo stanje.
Trudnice i osobe koje doje nikako ne smiju uzimati ovakve lijekove.
Dok se koristite lijekom kao Alli, preporučljivo je uzimati neke multivitaminske dodatke prehrani koji ne sadrže šećer.

Kritičari ipak upozoravaju da bi kile trebalo gubiti zdravijim načinom života. Gareth Williams, profesor medicine na University of Bristol, ističe kako Alli i Xenical podržavaju 'mit pretilih da se problem može riješiti jednostavno uzimanjem pilula', te umanjuju značaj zdravog načina života. Dodaje kako je relativno malenu količinu kalorija koje će Alli blokirati u organizmu 'također moguće izgubiti ako se ostavi nekoliko prženih krumpirića na tanjuru, pojede jabuka umjesto sladoleda ili uživa u 20 minuta seksa'.  (Daily Mail; njd)

Prije uporabe se savjetujte s liječnikom. Informacije koje nađete na Internetu nikako nemojte zamijeniti za medicinske savjete, što uključuje i ovaj tekst.

Komentari (12)
alli
12Četvrtak, 28 Srpanj 2011 15:22
sanja
pijem ih odlične su samo paziti što se ipak jede smanjiti masnoču i nema problema sa stolicom treča bočica i mislim da mi je zadnja da trebam pauzu u dva i pol mjeseca skinula sam sedam kila može se vratiti ako se ne pazi na unos masnoće
alli
11Srijeda, 01 Lipanj 2011 15:12
blondy
Evo kupila sam alli danas, pocet cu ih piti od sutra...pa budemo vidjeli...javim ucinak..pozz
tablete alli
10Utorak, 25 Siječanj 2011 03:16
jetgumm
ja ih pijem 2mj.,skinila sam 6kg.,prezadovoljna sam sa njima,samo mora se paziti na unos masti u organizam i to je to.usput ja radim i nije ih uopće teško piti ako si u radnom odnosu
tablete alli
9Utorak, 11 Siječanj 2011 21:24
magdalena
iskreno i ja sam u velikoj nedoumici da li kupiti te tablete ili ne. što više čitam o tome iskreno jako se bojim. vidjela sam da je cijena manjeg pakovanja (40) 288,00 kuna, a velikoga (80) 400,00 kuna. kada bi bile sigurne i učinkovite sigurno bi si svatko to priuštio, ali što više čitam komentare mislim da ću odustati od kupnje i baciti se na zdravo mršavljenje (ha ha ha).
Alli tablete za mršavljenje
8Utorak, 21 Prosinac 2010 01:35
Mira
Znam, to sam i ja čula, ali sa tabletama iz Amerike. Probala sam dvije kutije koje sam kupila tu u ljekarni (Zagreb) i nisam smršavila niti grama.
kde mogu ove tablete kupit u crnu goru
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2012 14:29
anna
kde mogu kupit ive tablete imali je u crnu goru ili ne?
tablete za mršavljenje
7Nedjelja, 10 Listopad 2010 18:52
Postoje razne tablete za mršavljenje koje možete pronaći u ljekarnama bez recepta, mislite ako se mogu kupiti bez recepta da su bezopasne.
Alli tablete forum
6Ponedjeljak, 05 Srpanj 2010 02:05
Ne bi ja to pila ni da mi plate, pa jeste vi čitale o nuspojavama
Alli tablete cijena
5Ponedjeljak, 07 Lipanj 2010 01:16
Nisam sigurna 100%, ali mislim da sam u svojoj ljekani vidjela cijenu oko 315kn.
Alli tablete za mršavljenje, cijena
4Petak, 04 Lipanj 2010 14:08
Da li netko zna koliko koštaju tablete i koliko traju
alli tablete za mrsavljenje
Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 04:08
ak
ne znam tocno koliko kostaju kod nas ja sam ih kupila u americi....najmanje pakovanje..mozes izabrati izmedju 60,90 i 120 tableta..cijene su bile 40,60 i 90 dolara.pise da ih pijes sa svakim obrokom ali ja sam pila samo jednu dnevno jer kolicina od tri dnevno te tjera da cijeli dan provedes u WC-u...meni su pomogle.u 3 mjeseca izgubila sam 12 kg ali sam pazila sto jedem i vjezbala 4 puta tjedno...nakon toga nisam vratila niti jedan kilogram kao sa ostalim proizvodima za mrsavljenje a sve sam ih isprobala.
Alli tablete
3Petak, 04 Lipanj 2010 14:06
Čitam ovo i uopće vas ne kužim da ste išli petljati sa kemijom, vi babe ste stvarno.........
Alli tablete mast
2Petak, 04 Lipanj 2010 01:09
Da se priključim Mirjani, ja sam probala i izdržala sam dva mjeseca, dva najružnija mjeseca u mom životu.
PS.
Skinula sam 2 kile za dva mjeseca, definitivno nije vrijedno truda.
Alli tablete forum
1Srijeda, 02 Lipanj 2010 23:27

Jučer sam si u ljekarni priuštila i kupila si ove tablete, nažalost prije nego sam mali prosurfala po internetu npr. http://www.alternativa-forum.com/lijekovi-konvencionalne-medicine/2595-zelim-smrsaviti-ali-ne-s-alli.html Sad čitam da su u Americi pod istragom, jednostavno se ne usudim to piti, ima li netko neke utješne informacije za mene.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Naslov:
Komentar:
 

Dr. Maria Škornjak

Nazad Naprijed

Smršaviti bez gladovanja! Istina ili mit?

25-04-2016 Klikova:111623 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Odbacivanje redukcijskih dijeta kao metoda regulacije tjelesne mase, zbog njihove neprirodnosti i svijest o važnost analize tjelesnog sastava prije kretanja na put mršavljenja bez gladovanja, bez vaganja namirnica i bez brojenja kalorija, najvažnije su odluke koje rezultiraju brzim postizanjem cilja i laganim održavanjem željene tjelesne mase. Početkom dvadesetog stoljeća Index tjelesne mase ili  BMI (engl. Body mass index, krat. BMI) postao je...

Više o tome...

ANTI-AGE medicina - više od „peglanja bora“

01-02-2017 Klikova:52603 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Anti-age medicina, pogrešno se poistovjećuje samo s tzv. „peglanjem“ bora i daleko je više od tog jer riječ je o grani medicine u podlozi koje je primjena naprednih znanstvenih i medicinskih znanja i tehnologija za rano otkrivanje, prevenciju i liječenje bolesti vezanih uz proces starenja te briga za zdravlje kroz inovativni znanstveni pristup s ciljem postizanja viših zdravstvenih standarda, zdravlja...

Više o tome...

KOLUMNA Nikola Beatović (mag. cin. - magistar kineziologije)

Nazad Naprijed

Da li je moguće vježbama za trbušnu skupinu mišića izgubiti potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa ?

30-10-2014 Klikova:6390 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Vježbama za trbušnu skupinu mišića možemo jedino ojačati tu mišićnu skupinu, a nikako ne možemo reducirati potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa, jer je ta sportska aktivnost male kalorijske potrošnje. Te vježbe svakako trebate kombinirati sa nekom aerobnom (i anaerobnom) aktivnošću (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, dizanje utega...). Uravnoteženom prehranom, te planom i programom treninga možete reducirati potkožno masno...

Više o tome...

Koja je granica aerobnog treninga i kako izbjeći pretreniranost?

23-04-2014 Klikova:5396 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Sve ovisi o cilju koji želite postići aerobnim treningom. Prvi cilj je povećanje sposobnosti sustava za prijenos kisika, drugi cilj je povećanje sposobnosti mišića da iskorištava kisik u što dužem periodu treninga/natjecanja i treći cilj je povećanje sposobnosti brzog oporavka nakon motoričke aktivnosti visokog intenziteta. Ukoliko ste dobro aerobno pripremljeni, veći ćete postotak energije proizvesti aerobno, što će omogućiti rad...

Više o tome...

Kako dobiti mišićnu masu?

23-04-2014 Klikova:7141 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Za početak bi trebali povećati ukupan dnevni unos kalorija i imati adekvatan program treninga sa utezima za povećanje mišićne mase. Ukupnu dnevnu potrošnju kalorija trebate povećati od 250 kalorija do 500 kalorija, zavisno od broja aerobnih treninga. Ako dnevni unos kalorija povećate za 1000 kalorija, mogli bi vrlo brzo nakupiti veće količine potkožnog masnog tkiva, što sigurno ne želite, zato...

Više o tome...

KOLUMNA, Dr.Miroslav Trkovnik

Nazad Naprijed

Nesvjesno prejedanje

11-03-2013 Klikova:7715 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Lov i sakupljanje je odlikovalo način života i hranjenje prvobitnih modernih ljudi. Pronalazak hrane je bio prioritetan zadatak tijekom većeg dijela naše evolucije koja traje oko 200 000 godina. Tek prije 10 000 godina, formiranjem prvih stalnih naseobina, gdje se populacija počela baviti poljoprivredom, nabavka hrane postaje sigurnija. Na kraju, lakše je i manje opasno po život uzgajati pšenicu i...

Više o tome...

KVALITETA ŽIVOTA I SNAGA MIŠIĆA

15-02-2013 Klikova:5591 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Mnoštvo naučnih studija pokazuje da snaga naših mišića bitno djeluje na kvalitetu života. Kada koristimo pojam vježbanje ,većina nas, pomisli na tjelesne napore koje ubrzavaju rad srčanog mišića. Na primjer, trčanje ili brzi hod. Vježbe snage zanemarujemo. Pogotovo ženski pol.  Ipak vježbe snage kao i druge tjelesne aktivnosti pomažu u održavanju pravilne tjelesne mase. Preporučene se i dijabetičarima. Usporavaju proces...

Više o tome...

Sauna i zdravlje

04-02-2013 Klikova:8595 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Prve saune su nastale u Finskoj prije više od 1000 g. To su bile prostorije ukopane na obroncima brda koje su se koristile i kao primitivne rađaone. U sredini prostorije  paljena je vatra.   U razgoreni plamen  ubacivano je kamenje, koje je kasnije održavalo temperaturu. Na vrhu tih ukopanih prostorija je postojao otvor putem kojeg je dim napuštao  prostoriju. Prije...

Više o tome...

KOLUMNA Vesna Bosanac

Nazad Naprijed

Bezglutenska prehrana i sport

15-03-2016 Klikova:3226 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Ugljikohidrati su glavni izvor energije u mišićima. Sportašima se preporučuje da svoju prehranu baziraju na žitaricama i proizvodima od žita. Klasični je kruh gotovo svakodnevno prisutan na jelovniku sportaša. Međutim, Novak Đoković je postao 1. tenisač svijeta nakon što je počeo prakticirati bezglutensku prehranu. Što je to? Kratko ću se osvrnuti na prehranu bez klasičnih peciva, pizze i tjestenine.

Više o tome...

Redukcijske dijete

15-03-2016 Klikova:2574 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Lako je udebljati se. Koliko je teško smršaviti, a pri tome zadržati mišićno tkivo, većini je više nego poznato. Nastavak primrema i natjecanja razlog je zbog kojeg mnogi sportaši pribjegavaju brzim dijetama. Što može krenuti po zlu?

Više o tome...

JEČAM (2)

19-01-2015 Klikova:5218 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Sužen izbor svježih namirnica, u hladno doba godine, afirmira kuhana jela sa žitaricama, a topla krepka variva izmame svakome osmjeh na lice. Ječam je žitarica koja, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu i svojstvima, zavrjeđuje češću prisutnost na jelovniku. Ječam (Hordeum vulgare) jedna je od prvih kultiviranih žitarica. Koristi se za prehranu ljudi i životinja, u proizvodnji piva i žestokih pića, a u...

Više o tome...

 

Pratite nas na fejsu