Vježbe

Ispis

Trčanje na traci

Topljenje masnih naslaga puno je efikasnije uz vježbanje, pogotovo trčanje na traci, nego bilo koja poznata dijeta.

S time da vam dijete u konačnici mogu donijeti mnogo više štete nego koristi. Posebno zdravstvenih problema. Što se tiče vježbanja na traci, trebalo bi napraviti nekakav detaljniji plan vježbanja.

Ispis

Drugi tjedan TBC BOOT CAMP

Drugi tjedan TBC BOOT CAMP je uspješno iza nas.
Hvala svima koji su sudjelovali, a oni koji još razmišljate tenisice na noge jer imate još dvije prilike da promotivno i besplatno vježbate s nama i uživate na svježem zraku.
Roditelji povedite svoje klince i zajedničkim vježbanjem ih učite što znači zdravo živjeti.

Ispis

AM® metoda-budućnost fitnesa za žene

AM® metoda kreirana je samo za žene. Sjedinjenjem jedinstvenih senzualnih i terapeutsko-prirodnih pokreta, vježbi disanja i vizualizacije unaprjeđujemo snagu, senzualnost i prirodnost. Jedini rekviziti su tijelo i baletna prečka. Cilj je vježbama osvijestiti osjećaj senzualnosti, prirodnosti te vlastite snage, kao i pokretima učvrstiti tijelo, korigirati loše držanje tijela i mišiće učiniti vretenastima.

Metoda kreirana za žene

AM metoda rezultat je rada dvije prijateljice - Ane Kuhanec Brašnović apsolventice kineziologije i vlasnice Ana's Sensual fitness studija i Martine Mavrin Jeličić, magistrice kineziologije i vlasnice kineziološkog studija Body Balance. Njih su dvije, na temelju Martininih istraživanja o učinkovitosti tjelesnog pokreta na motoričke sposobnosti (snaga, fleksibilnosti.), morfološke (potkožno masno tkivo, masa tijela...) i biomehaničke karakteristike (amplituda pokreta, tehnika izvedbe...) i nedavne Anine edukacije u Americi, kao i dugogodišnjeg iskustva, stvorile jedinstvenu AM metodu. '"A" u nazivu programa vježbanja pripada Ani i senzualnosti pokreta koja prožima njen rad, a "M" Martini koja svoj rad usmjerava na terapeutske i prirodne pokrete' Kroz vježbanje koje je kreirano samo za žene putem jedinstvenih senzualno terapeutskih pokreta, vježbi disanja i vizualizacije pospješuju se snaga, senzualnost, sigurnost i prirodnost.

Tijelo kao rekvizit AM metoda različita je od drugih kinezioloških metoda jer u jednom satu pruža prirodan, terapeutski segment vježbanja u senzualnom i ženstvenom obliku. Naglasak je pritom na snazi i ljepoti samoga pokreta, a do sada su te dvije komponente često bile razdvojene. 'Dodatak metodi je i faza prepuštanja koju smo osmislile kroz vježbe i tehnike vizualizacije. Ovaj segment omogućuje maksimalnu učinkovitost treninga' Također, tijekom vježbanja AM metode ne koriste se rekviziti. 'Jedini rekvizit je tijelo i baletna prečka koja ima ulogu asistenta i partnera tijekom treninga. Tako se vježbe izvode pravilnije, a tijelo se izdužuje s naglaskom na vretenaste mišiće', kako bi se dobila potpuna sloboda pokreta i usmjerilo se na ono što pruža naše tijelo. Međutim program se može izvoditi bez baletne prečke.

Zadovoljstvo, a ne napor vježbanja Metoda ima tri pravca, kondicijski, rehabilitacijski i program za trudnice. Kondicijski pravac AM metode učvršćuje tijelo - prateći biomehaniku pokreta i anatomiju tijela, gdje je prvi pokret u satu priprema za slijedeći te njegova nadopuna čineći pritom jedan ugodan i fluidan slijed. Kod svakog treninga visokog intenziteta gdje se uz određenu metodiku sata još uvijek zadržava ugoda i zadovoljstvo, a ne napor dolazi do smanjenja masnoća u tijelu. AM metodu kondicijskog karaktera mogu vježbati svi koji se žele dobro oznojiti, učvrstiti i probuditi svoju senzualnost, dok su rehabilitacijski treninzi namijenjeni onima koji imaju određene zdravstvene probleme mišićno koštanog sustava i mogu i žele vježbati laganije i opreznije. 'Misao vodilja treninga je sigurnost za lokomotorni sustav, te ispravljanje držanja tijela, uklanjanje bolova u leđima i vratu, rješavanje problema vezanih za nesanice, glavobolje, anksioznost ili visoki tlak'.

Mentalni segment metode također je vrlo bitan - posebnim senzualnim vježbama na kraju sata usmjerava se u pravcu zadovoljne žene čime je uspjeh zagarantiran. AM metodu vježbaju i trudnice U učinkovitost i prednosti AM metode uvjerila se i poznata manekenka Adrijana Dejanović koja je zaštitno lice ovog programa vježbanja. Jedan od pravaca AM metode je i program za trudnice koji je nastao kroz suradnju sa ginekologom dr. sc. Milanom Kosom.

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=I-YVZo_ilJ0&feature=mfu_in_order&list=UL

Ispis

Kardiovaskularne vježbe (koju izabrati)

Opće je poznato da su za mršavljenje najbolje kardiovaskularne vježbe, ali kojom se od njih baviti, koja je najprikladnija za mene i koja mi je najmanje dosadna…
U ovome članku ćemo ukratko opisati većinu kardiovaskularnih vježbi, a na vama je da odaberete.

Ispis

Vježbanje i dijeta

Zašto je vježbanje tako bitno?
Vježbanje može pomoći u pretvaranju glukoze iz krvotoka u energiju i tako smanjiti razinu glukoze u krvi. Također može pomoći tijelu da koristi inzulin efikasnije i tako postepeno smanjiti razinu inzulina ako se koristi čak blago vježbanje. Također popravlja cirkulaciju, gradi mišiće i može pomoći kod gubitka kilograma.

Ispis

TOTAL BODY COACH CAMP

Fitness program namijenjen svim osobama koji vježbanjem žele pridonijeti svom fizičkom
zdravlju i na taj način podići kvalitetu svog života.

Ukratko što je to BOOT CAMP?
Američki vojnici su koristili za svoju obuku BOOT CAMP programe, isti je prilagođen rekreativcima, najčešće se provodi na otvorenim prostorima ( plaže, igrališta, parkovi i dr.)
može se provoditi i u zatvorenim prostorima.
Popularnost je stekao u SAD-u  provodi se u grupi.
Trajanje treninga 45-60min visoki intenzitet.

Ispis

Novi program tjelovježbe- Balet pilates – užitak oblikovanja tijela

Osvijestite i oblikujte svoje tijelo uz najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za razvoj muskulature uz novi i jedinstven program tjelovježbe – balet pilates.
Nataša Huljak baletna je pedagoginja i instruktorica pilatesa i yoge koja već godinama radi u Školi za klasični balet. U želji da spoji ljubav iz djetinjstva – balet i pilates, započela je s programom balet pilatesa za koji kaže: „Ovaj program na snažan, ali neagresivan način oblikuje tijelo te izgrađuju snagu, fleksibilnost i vretenaste mišiće. Glavni cilj mi je pretvoriti vježbanje u užitak te razviti poštovanje prema tijelu kroz pažljivo osmišljene i izabrane vježbe te poštivanje osobnih mogućnosti tijela.“

Ispis

Ballet Bar (Baletna prečka) –vježbanje bez boli

Pilates lopte, štapovi, gume nedovoljni su za funkcionalno vježbanje – dolazi baletna prečka

Do prije nekoliko godina baletna se prečka koristila isključivo u baletnim prostorijama. Balet, NYC Ballet Workout i ostale plesne tehnike koriste je kao temelj za svoje pokrete.

Specifičnost Body Balance sustava vježbanja uz baletnu prečku
Body Balance sustav vježbanja uz baletnu prečku - uklanja masnoće intervalnim sportskim treninzima, oblikovuje mišiće izometričkim vježbanjem,  povečava istezljivost tijela principima pilatesa i pruža sigurnost temeljem znanosti fizikalne terapije uz yoga vježbe čineći pritom revolucionarni novi sustav vježbanja da se brzo i sigurno preoblikuje cijelo tijelo.

Dr. Maria Škornjak

Nazad Naprijed

Smršaviti bez gladovanja! Istina ili mit?

25-04-2016 Klikova:111613 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Odbacivanje redukcijskih dijeta kao metoda regulacije tjelesne mase, zbog njihove neprirodnosti i svijest o važnost analize tjelesnog sastava prije kretanja na put mršavljenja bez gladovanja, bez vaganja namirnica i bez brojenja kalorija, najvažnije su odluke koje rezultiraju brzim postizanjem cilja i laganim održavanjem željene tjelesne mase. Početkom dvadesetog stoljeća Index tjelesne mase ili  BMI (engl. Body mass index, krat. BMI) postao je...

Više o tome...

ANTI-AGE medicina - više od „peglanja bora“

01-02-2017 Klikova:52598 KOLUMNA, Dr. Maria Škornjak ak - avatar ak

Anti-age medicina, pogrešno se poistovjećuje samo s tzv. „peglanjem“ bora i daleko je više od tog jer riječ je o grani medicine u podlozi koje je primjena naprednih znanstvenih i medicinskih znanja i tehnologija za rano otkrivanje, prevenciju i liječenje bolesti vezanih uz proces starenja te briga za zdravlje kroz inovativni znanstveni pristup s ciljem postizanja viših zdravstvenih standarda, zdravlja...

Više o tome...

KOLUMNA Nikola Beatović (mag. cin. - magistar kineziologije)

Nazad Naprijed

Da li je moguće vježbama za trbušnu skupinu mišića izgubiti potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa ?

30-10-2014 Klikova:6390 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Vježbama za trbušnu skupinu mišića možemo jedino ojačati tu mišićnu skupinu, a nikako ne možemo reducirati potkožno masno tkivo sa prednjeg dijela trupa, jer je ta sportska aktivnost male kalorijske potrošnje. Te vježbe svakako trebate kombinirati sa nekom aerobnom (i anaerobnom) aktivnošću (hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, dizanje utega...). Uravnoteženom prehranom, te planom i programom treninga možete reducirati potkožno masno...

Više o tome...

Koja je granica aerobnog treninga i kako izbjeći pretreniranost?

23-04-2014 Klikova:5395 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Sve ovisi o cilju koji želite postići aerobnim treningom. Prvi cilj je povećanje sposobnosti sustava za prijenos kisika, drugi cilj je povećanje sposobnosti mišića da iskorištava kisik u što dužem periodu treninga/natjecanja i treći cilj je povećanje sposobnosti brzog oporavka nakon motoričke aktivnosti visokog intenziteta. Ukoliko ste dobro aerobno pripremljeni, veći ćete postotak energije proizvesti aerobno, što će omogućiti rad...

Više o tome...

Kako dobiti mišićnu masu?

23-04-2014 Klikova:7141 Nikola Beatović, mag. cin. - magistar kineziologije ak - avatar ak

Za početak bi trebali povećati ukupan dnevni unos kalorija i imati adekvatan program treninga sa utezima za povećanje mišićne mase. Ukupnu dnevnu potrošnju kalorija trebate povećati od 250 kalorija do 500 kalorija, zavisno od broja aerobnih treninga. Ako dnevni unos kalorija povećate za 1000 kalorija, mogli bi vrlo brzo nakupiti veće količine potkožnog masnog tkiva, što sigurno ne želite, zato...

Više o tome...

KOLUMNA, Dr.Miroslav Trkovnik

Nazad Naprijed

Nesvjesno prejedanje

11-03-2013 Klikova:7715 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Lov i sakupljanje je odlikovalo način života i hranjenje prvobitnih modernih ljudi. Pronalazak hrane je bio prioritetan zadatak tijekom većeg dijela naše evolucije koja traje oko 200 000 godina. Tek prije 10 000 godina, formiranjem prvih stalnih naseobina, gdje se populacija počela baviti poljoprivredom, nabavka hrane postaje sigurnija. Na kraju, lakše je i manje opasno po život uzgajati pšenicu i...

Više o tome...

KVALITETA ŽIVOTA I SNAGA MIŠIĆA

15-02-2013 Klikova:5591 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Mnoštvo naučnih studija pokazuje da snaga naših mišića bitno djeluje na kvalitetu života. Kada koristimo pojam vježbanje ,većina nas, pomisli na tjelesne napore koje ubrzavaju rad srčanog mišića. Na primjer, trčanje ili brzi hod. Vježbe snage zanemarujemo. Pogotovo ženski pol.  Ipak vježbe snage kao i druge tjelesne aktivnosti pomažu u održavanju pravilne tjelesne mase. Preporučene se i dijabetičarima. Usporavaju proces...

Više o tome...

Sauna i zdravlje

04-02-2013 Klikova:8595 Dr. Miroslav Trkovnik ak - avatar ak

Prve saune su nastale u Finskoj prije više od 1000 g. To su bile prostorije ukopane na obroncima brda koje su se koristile i kao primitivne rađaone. U sredini prostorije  paljena je vatra.   U razgoreni plamen  ubacivano je kamenje, koje je kasnije održavalo temperaturu. Na vrhu tih ukopanih prostorija je postojao otvor putem kojeg je dim napuštao  prostoriju. Prije...

Više o tome...

KOLUMNA Vesna Bosanac

Nazad Naprijed

Bezglutenska prehrana i sport

15-03-2016 Klikova:3226 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Ugljikohidrati su glavni izvor energije u mišićima. Sportašima se preporučuje da svoju prehranu baziraju na žitaricama i proizvodima od žita. Klasični je kruh gotovo svakodnevno prisutan na jelovniku sportaša. Međutim, Novak Đoković je postao 1. tenisač svijeta nakon što je počeo prakticirati bezglutensku prehranu. Što je to? Kratko ću se osvrnuti na prehranu bez klasičnih peciva, pizze i tjestenine.

Više o tome...

Redukcijske dijete

15-03-2016 Klikova:2574 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Lako je udebljati se. Koliko je teško smršaviti, a pri tome zadržati mišićno tkivo, većini je više nego poznato. Nastavak primrema i natjecanja razlog je zbog kojeg mnogi sportaši pribjegavaju brzim dijetama. Što može krenuti po zlu?

Više o tome...

JEČAM (2)

19-01-2015 Klikova:5218 Vesna Bosanac, NUTRICIONIST ak - avatar ak

Sužen izbor svježih namirnica, u hladno doba godine, afirmira kuhana jela sa žitaricama, a topla krepka variva izmame svakome osmjeh na lice. Ječam je žitarica koja, zahvaljujući svom nutritivnom sastavu i svojstvima, zavrjeđuje češću prisutnost na jelovniku. Ječam (Hordeum vulgare) jedna je od prvih kultiviranih žitarica. Koristi se za prehranu ljudi i životinja, u proizvodnji piva i žestokih pića, a u...

Više o tome...

 

Pratite nas na fejsu