Celulit

Print

Što sve može pomoći u borbi protiv celulita

Da bi se omogućilo otjecanje nakupljene tekućine i otrovnih tvari iz organizma, a time riješio i problem celulita, prije svega treba pospješiti cirkulaciju krvi i limfe, a time i metabolizam. To se može učiniti na nekoliko vrlo jednostavnih načina.

• SUHO ČETKANJE

- kreme protiv celulita, koje se nude na tržištu, svoje djelovanje temelje na gnječenju i grijanju kože za vrijeme utrljavanja kreme, što potiče prokrvljenost. Taj učinak se može pojačati svakodnevnom masažom suhom četkom za masažu ili suhom spužvastom rukavicom. Prije tuširanja, tijelo treba na suho masirati nježnim kružnimpokretima četkom ili spužvastom rukavicom dok koža lagano ne porumeni,što poboljšava prokrvljenost kože i potkožnog tkiva.

Print

Celulit nije samo estetski problem

On je pokazatelj nepravilne prehrane, nezdravog i stresnog načina života i poremećaja metabolizma. Sve to može uzrokovati i mnoge druge poremećaje, kao što su oticanje nogu i ruku, osjećaj težine, bolovi u leđima i zglobovima ili umor. Zbog toga je važno najprije dovesti u red svoj organizam, a potom ga održavati u zdravom stanju.
Najučinkovitiji način borbe protiv celulita je kombinirana terapija iznutra i izvana: pravilna prehrana, tjelesna aktivnost i pospješivanje cirkulacije, jer samo tako se mogu postići trajni rezultati.

Print

Uzroci nastanka celulita

Uzroci nastanka celulita mogu biti različiti, ali smatra se da je celulit boljka žena većih gradova. Najčešći uzroci nastanka celulita su naime nepravilna prehrana, psihička preopterećenost i nedovoljna tjelesna aktivnost, ali i preuska odjeća, slaba cirkulacija kao i različite bolesti.
Print

Vodom protiv celulita

Jedno od glavnih sredstava protiv celulita je voda. Voda pospješuje izmjenu tvari, omogućava brže ispiranje otpadnih tvari iz organizma i pruža koži neophodnu vlagu iznutra, čineći je pritom glatkom i elastičnom.
Dokazano je naime da nedovoljan unos tekućine usporava metabolizam za 2-3% i omogućava bujanje masnih stanica.

Print

Strije

Strije nisu problem samo žena, već i mnogih muškaraca.

Kad se jednom pojave, strije ostaju zauvijek, ali njihova se uočljivost može znatno smanjiti.
Strije su uske brazde u koži koje nastaju uslijed naglog rastezanja kože i atrofije potkožnog vezivnog tkiva. Najčešće se javljaju kod žena u kasnijim mjesecima trudnoće, najčešće na koži trbuha, ali mogu se javiti i na grudima, bokovima, natkoljenicama, stražnjici ili bilo kojem drugom dijelu tijela.

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}