Pretilost

Print

Voda, jednostavan lijek za pretilu djecu

Nova studija otkriva jednostavni „lijek“ za pretilu djecu: umjesto raznih sokova dajte im običnu vodu.

Pokazalo se da američka djeca putem zaslađenih napitaka dnevno unesu prosječno 235 „praznih“ kalorija. Teorija je da ako sokove zamijeni voda djeca neće pokušati nadoknaditi kalorije preko drugih namirnica i napitaka.

Da bi teorija mogla biti točna i u praksi pokazuje druga studija koja je utvrdila će se djeca lakše odreći zaslađenih napitaka nego što će se odreći slatkiša i grickalica ili početi vježbati.
Print

Liječenje pretilih košta sve više novca

Do 2018. godine pretili Amerikanac morat će se nositi s medicinskim troškovima u iznosu od 8.315 dolara, što je gotovo 2.500 dolara više u usporedbi s građanima prosječne težine.
U vrijeme kada SAD pokušavaju reformirati svoje zdravstvo, nemoguće je ignorirati jedan društveni trend koji doprinosi ukupnom stanju zdravlja američke nacije.

Print

Liječenje pretilosti

Liječenje pretilosti je vrlo kompleksan. On se može provoditi na nekoliko načina: dijetama, fizičkom aktivnošću, lijekovima, kirurškim zahvatima ili kombinacijom svega, ovisno o težini problema. Liječenje dijetama je neizbježan tretman. On mora biti pod nadzorom stručnih osoba, nutricionista i liječnika.
Print

Pretilost i pojam BMI-a

Pretilim ili gojaznim osobama nazivamo one osobe čiji je BMI veći od 30 i njihovo zdravlje je narušeno i potrebne su hitne promijene u svrhu skidanja suvišnih kilograma.Osim BMI-a i kilograma koje nam pokazuje vaga, pokazatelj pretilosti je i opseg struka. Opseg struka kod muškaraca ne bi smio biti iznad 102 cm, a kod žena iznad 88 cm.
Print

Općenito o pretilosti

Pretilost (ili još debljina i gojaznost) (latinski: obesites), kronična bolest koja nastaje prekomjernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Svako povećanje 10% više od idealne težine smatra se gojaznošću.

Epidemija ove bolesti u porastu je, te se ubraja u vodeće bolesti suvremene civilizacije. Ova bolest djeluje na mnoge organe i organske sustave, a povećava rizik oboljenja kardiovaskularnog sustava. Smanjuje i kvalitetu života.

Česta je u svakoj dobi. U pubertetu je podjednaka među spolovima, a poslije njega češća u žena nego u muškaraca.

More Articles...

{loadposition kol1}

{loadposition kol2}

 
{loadposition ostalo}